Nya startsidan
Gamla startsidan
Bli medlem
Medlemsskatepics
Favoritskatepics
Skate.nu-bilder
Videoartiklar
Svenska skatevids
Utländska videos 1
Utländska videos 2
Utländska videos 3
Skatekalender
You Skate Girl
Onlinelista
Forum
Artiklar
Omröstningar
Brotherhood Plaza
Kontakt
Nyhetsbrev








































Med den här kan du tipsa andra och sprida just den delen av skate.nu som du är inne på när du klickar här.

Du kan också bokmärka eller maila länken till denna sidan med den här knappen.










Fisheyelins

Flow
i Vetlanda
11 jul kl 15:03
Läget alla sk8ers!

Eftersom jag sommarjobbar nu så hade jag tänkt att köpa mig en Raynox MX-3000PRO lins. Lägger upp lite länkar på den så ni får säga vad ni tycker.
Ni kanske känner någon som har en likadan eller har en själv och då skulle det ju vara kul och höra vad ni tycker om den!

http://www.cyberphoto.s...info.php?article=459303

http://raynox.co.jp/eng...fisheye/egmx3000pro.htm
Apan
i Sundsvall
11 jul kl 15:29
vad kostar en fisheye lins?
EverTeam
i Västerås
11 jul kl 15:40
Hejdu Flow.... Jag har själv ett Raynox XL-3000 Pro 0,3x Snap-On... Och jag måste säga att det krävs en extra stepring för att få en riktig ficheye effekt... detta kan ju ioförsig vara eftersom att de är ett snap-on...men de finns nog en riskg för att de kommer vara dåligt vinkel för dig med, utan extra stepring....
SombreroLkpg
i Linköping
11 jul kl 15:49
Har en sån lins och tycker den funkar grymt bra för det priset. jag behöver ej nån stepring till min kamera
Flow
i Vetlanda
11 jul kl 16:17
Jag har en JVC GR-DV500E, mitt objekt är 52 mm, denna ligger på 58 mm. Så det kommer att behövas en stepring i vilket fall, men jag gillar ändå inte vinjettrignarna så det är bara bra.

SombreroLkpg P20
Hade en fisheyelins innan, den blev typ suddig långt in i bilden, Får denna linsen en bra skärpa i hela bilden?
EverTeam
i Västerås
11 jul kl 16:19
Ok...men om linsen kommer ut från kamerna blir det automatiskt bättre brännvid... de kan ju ioförsig bli så att de blir en svart ring runt om och att du får en suddig kant runt om lika så,,, men du får mera ficheye effekt... jag vet att de inte är allt försnyggt med för mycket vidvinkel,.. men de beror ju på hur mycket vidvinkel man vill ha,.. och en stepring ger mer änn om man inte har en!
Flow
i Vetlanda
11 jul kl 16:21
EverTeam P19
Vad menar du med att linsen kommer ut från kameran, Förstod inte redigt. Ja det vet jag att en stepring blir det mer vinjettring, men det är ju bara till att zooma in,
EverTeam
i Västerås
11 jul kl 16:23
Jo eftersom att när linsen kommer ut ifrån kamerans lins får den med mera av linsen och därmed blir det större brännvid... Detta kan ju lösas som du säger med att zooma in om det blir för mycket!
Flow
i Vetlanda
11 jul kl 16:25
jaha ok du menar så! ja då fattar jag, denna linsen ligger ju på 0.3 x så det ska bli kul och se vad den ger för resultat. Mina förra lins var helt fucked up, Den var inte i mitten utan bilden var mer åt vänster. Helt sjukt!
EverTeam
i Västerås
11 jul kl 16:31
Hehe...jo de finns ju en hel del konsiga linser... men jag tycket att raynox är helt ok för de priset man betalar för dom... men att de är en riktigt 0,3:a kan jag inte riktigt hålla med om... de innebör att de ska vara 180grader horisontellt....och de är de inte kan jag bara säga! men ett helt schysst fich för pengarna!
Flow
i Vetlanda
11 jul kl 16:36
EverTeam P19
Jo det här jag läst att det inte är 0.3 x, om jag har fattat rätt så har mx:an ett glas som inte får repor lika lätt? Men man får se det såhär 1500 kr typ för linsen, då duger den för pengarna!
Helipop
i Oskarshamn
11 jul kl 16:36
vinjettering heter det och det används felaktigt här. Vinjettering innebär att ljuset vid en viss infallsvinkel börjar avskärmas och vid ökande vinklar avskärmas ljuset totalt. Vinjettering kan uppstå vid användande av allt för långa motljusskydd men kan även uppstå om man samtidigt använder en mängd olika objektivfilter. Man kan på den färdiga bilden identifiera fenomenet om bildens kanter är mörkare än vad som är fallet i dess mest centrala delar. Risk för vinjettering är ofta störst vid användande av vidvinkelobjektiv och minst förekommande hos teleobjektiv.

Jag skulle personligen inte köpa en snap-on. Jag skulle gå för den gängade stora klumpiga varianten. Men sen villjag tillägga med att JVC, eller vivvs av kamerorna verkar ha problem med att tolka bildinformationen som packas ihop mo centrym när man vidvinkel så det blir problem med vilken info som kameran ska tracka och det bidrar till att kameran kan hacka något som på en kompis kamera. Bilden blev ostabil när han körde med kameran inställd på idvinkelläget och fisheyen. Men Raynox är ett bra billigt alternativ till century optic .3ggr fisheye adpter som är det mest förekommande på skateproffsfilmarnas gl1, gl2, sony vx1000 och sony vx2000.. Ett bra tips på kamera med är xm1 och xm2 som är den europeiska motsvarigheten till gl1 och gl2. Skilldnaden är ju som dom flesta vet att usa använder ntsc som är en sämre standars än våran europeiska pal. Detta beror på att usa var tidigare med färgtv och därför så hade dom en sämres standard från början.. Sen vad man kan lära sig på en dag.. =)
Flow
i Vetlanda
11 jul kl 16:40
Helipop P19
Du har alltid varit en jäkel på det där. Har för mig att vi snackat över msn några ggr. Men jag har som sakt haft en fisheye på min kamera redan och jag upplever inte något hack eller ostabilitet.
Helipop
i Oskarshamn
11 jul kl 17:06
Okay. men varför inte använda det fisheyet då? var det inte bra eller? tror videokameror brykar ha en brännvidd på ner till 39,5 mm eller nåt.. sen 0,3ggr 39,5 motsvarar ungefär 12mm på en systemkamera. proffsen som fotar tex atiba jeffersson har en canons eos 1 v med 15mm canonobjektiv. och jag som tycker man kommer nära inpå med ett 28mm hehe. fuck att ligga och slicka räcker med objektivet och riskera att få brädan mellan lysmaskarna..

Fast alla videokameror har ju inte en brännvidd på 39,5 mm iof.. det är ju helt olika.
Flow
i Vetlanda
11 jul kl 17:11
HAHAHA! Ja du har rätt. Ja som sakt, min lins var sne i bilden och dessutom var den förklumpig. För lång med andra ord, fick inte i den i kameraväskan..hahaha....typ 6,5 cm mer stack den ut, ser ut som en enda stor jävla falukorv. Den jag ska ha nu är ju enbart 2,5 cm kanske 3 cm med stepring.
Sk8_Johan
i Stockholm
11 jul kl 17:20
Jo
axeeel
i Ulricehamn
11 jul kl 17:41
Jag har en fisheye lins till salu det är en raynox hd5000pro lins.. ni kan väll kolla på det på raynox.com eller nått..
Apan
i Sundsvall
12 jul kl 11:51
vd kostar en fisheye lins??
axeeel
i Ulricehamn
12 jul kl 11:52
det beror ju på hur bra man ska ha :D men mitt kosta 1300.. men ni kan få köpa det för 1000... yeah!
Apan
i Sundsvall
12 jul kl 12:42
okej men vad passar detpå för kamera då??
Helipop
i Oskarshamn
13 jul kl 00:20
Beror på... med ringar går det konvertera till det mesta.. fast det är bättre att ha större fisheyemount än kamerans objektiv äna tt ha mindre fisheye och en stepring som skymmer kamerans objektiv.. hmm varför får jag en känsla av att jag är kass på att förklara saker för?.. hmm... men ett högvärdigt fisheye med rätt storlek på gängan från början är att sträva efter.. resten är bara dumt.. eller nödlösning... köp en xm1 med century optics .3 ultra fisheye och var tyst nu.... grrr
jake
i Ej i Sverige
23 jul kl 08:08
ja skulle rekommendera dej att köpa kenko. kenkos optik håller mycke högre standard än raynox. köp absolut INTE snap-on. vet många som har dom och de är totallt kass. det har t.o.m hänt att dom fallit av själva kameran medan dom filmat lines. så skaffa dej kenko. högre optik= högre pris, men inte mycket dyrare än raynox. rätt svåra att få tag i dock. jag skaffade mitt från www.digital-shopping.fr

peace!
scfriend
i Ludvika
25 jul kl 21:53
Jake-vad är det för vidd på den?===
jake
i Ej i Sverige
25 jul kl 22:50
den jag köpte heter sgw-043. har en diameter på 37mm, men du kan ju förstås skaffa adaptern. 0.43 X räcker alldeles bra till, om du vill utvidga effekten finns det en mängd knäp.
Ashville
i Uppsala
7 jun kl 07:59
ossian har ett fisköga
Giraffikallarn
i Piteå
6 mar kl 18:22
är 180 grader bra vinkel på fisheye?
fille
i Norge
6 mar kl 22:18
Ja än så länge tror jag inte att man kan få mer än 180graders bränvidd? Jag har i alla fall inte hört något som har större brännvidd än så. Skulle förmodligen se jävligt förvridet ut om man hade mer än 180grader.
SappyMorot
i Mjölby
7 mar kl 08:17
360 skulle vara ballt så man får med filmaren också
fille
i Norge
7 mar kl 13:50
http://digitalcontentpr...toolsSchnXtremeFish.jpg
Den linsen, plus den kameran skulle inte sitta helt fel faktiskt.. skulle kunna tänka mig att byta ut kameran mot en Panasonic AG-HVX200. typ som filmaren som var med girl och choclate teamet i norrköping hade.. mmmmmmm mumma!
Du måste vara inloggad för att kunna svara på inlägget


Copyright Skate.nu. Kontakt: info@skate.nu Upp



användare


lösenord




glömt lösenord?
bli medlem







Slumpa medlem



Skarpnäck Hoodies och T-shirts på Good Shop Online Store


Satori Movement, USA
Satori i Tactics webshopSatori i Warehouse webshop
Satori i Skatepark of Tampa webshop